Girls Day 8. 10. 2020

2 3. 4 5 7 8

Už po siedmykrát sa konalo unikátne celodenné podujatie Girl’s Day pre slovenské stredoškoláčky, počas ktorého môžu dievčatá nahliadnuť do pracovného sveta slovenských IT firiem, spoločností aj univerzít a vyskúšať si zaujímavé workshopy, prednášky alebo prácu s virtuálnou realitou.

Aj my študentky Gymnázia, Komenského 32 v Trebišove – Laura Popaďáková (IV. A), Daniela Mannová, Alžbeta Andrejková, Simona Zatková, Viktória Janoková (všetky zo septimy) sme sa aktívne zúčastnili workshopu, ktorý organizovala IT firma Global Logic.

Táto firma si pre nás pripravila prezentáciu o pozíciách v IT sektore, po ktorej nasledovala aj praktická aktivita. Počas tejto časti workshopu sme pracovali v skupinách a našou úlohou bolo vžiť sa do pozície Product Owners. Taktiež sme navzájom diskutovali o aplikáciách YouTube, Instagram a Facebook. V závere online stretnutia porozprávali naše lektorky v krátkosti svoje životné príbehy o tom, ako sa dostali k práci v IT firme.

Celá akcia prebiehala kvôli mimoriadnym okolnostiam súvisiacim s koronavírusom pomocou aplikácie Zoom. Odporúčame každému dievčaťu, ktoré sa zaujíma o IT svet, aby sa na podobnej aktivite zúčastnilo. My sa už teraz tešíme na ďalší ročník.

  Účastníčky workshopu

Powered by WordPress | Designed by: seo company | Thanks to seo services, seo company and seo company