DUCH VIANOC

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na dvere nám zaklopali Vianoce. Sú to sviatky s pevnými tradíciami, ale je to čas nás všetkých urobiť ich inými, možno lepšími. Priblížil sa opäť čas otvorených duší a sŕdc, vonia dobrotou, láskou, porozumením, pokojom. Tento čas má symbol rodiny. Rodina to je súdržnosť, teplo, ktoré nemusí sálať z kozuba, veď rodina je láska. Láska nás všetkých spája, učí nás byť tolerantnými a otvorenými zároveň. Štedrý deň. Čas prestretého stola, vyzváňania zvončekov, obdarúvanie. Nie je dôležité, aby to obdarovanie bolo čo naj…Musí ísť z nás, z našej duše. Otvorme srdcia dokorán a to nielen v dni sviatočné, dni vianočné. Potom to dokonalé ľudské šťastie bude znamenať i to, v čo sami dúfame.

Vianočný duch zaklopal aj tento rok na dvere našej školy. V duchu tejto myšlienky p. prof. Krivá oslovila žiacku študentskú  radu pod vedením p. prof. Maruščákovej, aby zorganizovali charitatívnu akciu – Charity day. Deň venovaní pomoci, podpore a spolupatričnosti. Žiaci a učitelia už dobre vedia, že v tento deň sa škola mení na malé trhovisko plné tovaru. Výber bol pestrý a ceny symbolické, tak sa obchodovalo jedna radosť.

Niekto odchádzal s plnou taškou, niekto len s jednou maličkosťou a boli aj takí, ktorí prispeli na dobrú vec bez toho, aby si niečo kúpili. Jednoducho chceli pomôcť. A tak sa naša „pokladňa“ napĺňala a my sme mali dobrý pocit, že s vyzbieranou sumou budeme môcť opäť raz pomôcť. A tak sa aj stalo. „Tržba“  prekročila sumu 470 € a my sme ju s veľkou radosťou odovzdali, pre imobilnú sestričku Natáliu, našej študentky Viktórie Vasiľovej z II.B.

Na Vianočnej akadémií, ktorá sa konala 10. decembra 2017  pani riaditeľka PaedDr. Kašaiová a pani profesorka Mgr. Krivá, ktorá oslovila aj firmy Exisport a lekáreň Avicena,  došlo k odovzdaniu šeku so sumou 500 eur a sponzorských darčekov.

Všetkým, ktorí podporili naše úsilie a pomohli, aby sa myšlienka pomoci stala reálnou, veľmi pekne ďakujeme.

Powered by WordPress | Designed by: seo company | Thanks to seo services, seo company and seo company