Škótsko – Amsterdam

20170605_173925

 

Tohto roku sa na našej škole podarilo zorganizovať  zahraničnú exkurziu do tajuplných kútov Britských ostrovov, konkrétne sme išli preskúmať Škótsko a jeho krásy.

Keďže cesta, ktorá trvala nekonečných 24 hodín (tam aj späť), bola najťažším orieškom pre nás všetkých, boli sme nesmierne nadšení, keď sa pred našimi očami zjavil trajekt, ktorý nás preniesol cez šíre Severné more do inej krajiny.

Spoza neďalekých zákrut sa pomaly vynárali ciele našich ciest, a to hrad Alnwick s magickou atmosférou po návšteve Harryho Pottera, lodný výťah vo Falkirku, ktorý nám poskytol krásny výhľad na škótske láne a taktiež magický hrad Stirling s pútavou expozíciou a výhľadom na škótske vysočiny. Utorok nás počasím nepotešil, pretože lialo ako z krhly, ale to k Škótsku patrí. V hlavnom meste – Edinburghu  sme navštívili velikánsky zámok, národnú galériu a interaktívne národné múzeum, ktoré nás svojou krásou a hravosťou ohromilo, takže sme si ich aj napriek nepriazni počasia užili. Ubytovaní sme boli v Glasgowe, takže sme mali možnosť zažiť atmosféru aj tohto najväčšieho mesta v Škótsku.

Po našej druhej plavbe „obrovskou loďou“, z ktorej máme nezabudnuteľné zážitky, sme sa ocitli uprostred krásneho mesta Amsterdam. Jeho neopakovateľnú atmosféru dotvárajú všadeprítomní hostia z rôznych krajín sveta a nespočetné množstvo cyklistov, ktorých zvončeky počujem ešte dodnes. Grachty (holandské kanály), po ktorých sme sa plavili v žiari slnečných lúčov, vytvárali príjemnú romantickú náladu a vlnky na vode plynuli pokojne,  čo prispievalo k našej ostražitosti prezerať si mesto a jeho malebné prostredie.

Z tejto výpravy sme si odniesli množstvo zážitkov a suvenírov z hradov a ostatných pamiatok, ktoré navždy zostanú v našej pamäti a túto exkurziu označia slovíčkom #nezabudnuteľná.

Za celú organizáciu zahraničnej exkurzie ďakujeme p.prof. V. Žajákovej, I. Kičinkovej, G. Maruščákovej a p. zástupkyni J. Novákovej.

O rok sa tešíme na ďalšiu zaujímavú destináciu.

Veronika Ondová, 3.B

Powered by WordPress | Designed by: seo company | Thanks to seo services, seo company and seo company