22.11.2018 – Náš „venčekový“ ples

DSC_0823 DSC_0891

Tento príbeh sa začal ešte v septembri…

…prvé stretnutie s učiteľkou tanca, prvé nešikovné kroky v telocvični, smiech  a zábava, ale aj zapýrené líca, keď nás  po prvýkrát dali do párov. Musíme sa však priznať, že sme tieto hodiny navštevovali oveľa radšej, ako hodiny fyziky či slovenského jazyka.

      Ani sme sa nenazdali a pomerne ľahko sme si osvojili tance, jeden po druhom. Bolo to pre nás trápenie?  Na to si už ani nespomenieme. Jedno je isté!  Spoločne strávené piatkové popoludnia nám už teraz neskutočne chýbajú.

A prišiel deň D J

Nahodili sme sa do oblekov, šiat, lodičiek…

Základom plesu je tanec. Treba sa ho učiť a precvičovať.  Potrebuješ výdrž a dobrého učiteľa tanca. Dobre osvojený tanec každému určite zvýši sebavedomie.

To bola hlavná myšlienka, ktorou nám pani Ligová otvorila bránu do spoločenského života. Zároveň nám do vienka darovala perly spoločenských tancov akými sú  tango, cha-cha , valčík, latino. Nechýbali ani moderné tance. Veľkým prekvapením pre našich hostí bol Retro program. Pripravovali sme ho s nadšením. Spočiatku sme si pripadali ako pingvinčatá, ale retro kostýmy nám naozaj pristali.

Najdojímavejším momentom večera bol rodičovský tanec. A najveselším???  No predsa, keď sa naši rodičia museli učiť tanečné kroky:  krok – sun krok, raz, dva tri…. JJJ

Po povinných tancoch sa začala skutočná párty.  Vážne tváre sme zanechali v šatni. Spolu sa zabávali rodičia, pedagógovia aj my – aktéri večera.

Veľká vďaka patrí našej učiteľke tanca, vedeniu školy, pedagógom, rodičom a našej perfektnej triednej profesorke. Ďakujeme za super fotkyJ!

 V tomto svete je dôležité, aby sme my mladí poznali,  kde a aké spoločenské pravidlá platia.

Rozhodne budú pre nás tieto skúsenosti a zážitky z hodín spoločenských tancov v ďalšom živote prospešné.

Ďakujeme!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Krištof Barati, TERCIA

Powered by WordPress | Designed by: seo company | Thanks to seo services, seo company and seo company