Viedeň 2018

DSCN3546

Ako to už na našom gymnáziu býva zvykom, tak aj tento rok sa počas akademického týždňa konala exkurzia Viedeň-Bratislava, na ktorej sa zúčastnili študenti prvého, druhého a tretieho ročníka.

Náš výlet sa konal trochu v duchu improvizácii od prvého momentu, keďže počasie sa rozhodlo, že nám to trochu spestrí dažďom. Tomu bol aj prispôsobený program exkurzie.

Prvý deň sme boli na Bratislavskom hrade a z jeho veže sme mali dych berúci výhľad takmer na celé mesto. Druhý  a tretí deň sme strávili prehliadkou Viedne. Videli sme zámok Belvedere, Hoffburg, chrám Stefansdom, Viedenskú radnicu, Hundertwasserhaus a zámok Shönbrunn. Taktiež sme si prezreli exponáty prírodovedného, technického a kultúrno-historického múzea. Prešli sme sa po Mariahilferstrasse a našu exkurziu po Viedni sme zakončili v zábavnom parku Prater, kde tí odvážnejší si užili výhľad na mesto zo 117 metrovej výšky z najvyššieho kolotoča na svete.

Štvrtý a zároveň posledný deň sme pokračovali prehliadkou centra Bratislavy, Devína a Národnej rady Slovenskej republiky, kde nás sprevádzal Ing. Róbert Puci.

Na záver by sme sa chceli poďakovať Mgr. Slávke Maďarovej za zorganizovanie exkurzie a triednym profesorom druhého ročníka RNDr. Jánovi Treľovi a Mgr. Róbertovi Janokovi za odborný výklad a spestrenie výletu vtipmi.

Viktória Vasiľová, II.B

Powered by WordPress | Designed by: seo company | Thanks to seo services, seo company and seo company