Príma na červenom koberci

DSC_0076 DSC_0072 DSC_0140 DSC_0170 DSC_0082

Červeno-biela páska, ktorá zakazovala vstup do našej triedy, od rána vzbudzovala našu pozornosť. Ale všetko sa začalo o pár dní skôr…

Približne týždeň pred naším veľkým dňom, keď sme sa stali právoplatnými študentmi gymnázia, sme dostali červenú obálku s pozvánkou. Bola to nádherná zlatá pozvánka, na ktorej priam svietil dátum 10. november 2017.  To bol náš veľký deň.

Až po vyučovaní o 15.00 sme mohli vstúpiť do našej triedy v sprievode zvučky začínajúceho amerického filmu. A boli sme ohromení. Trieda sa premenila na nádhernú sálu, kde sa v slávnostnom oblečení odovzdávajú ceny Oskar. Nechýbal červený koberec, slávnostne prestretý stôl s dobrotami, stena na fotenie, zlaté sviece a zlatá výzdoba, hviezdy na „stene slávy“ i slávnostne odetí žiaci sexty, naši „imatrikulátori“.

Hneď po privítaní začala prísaha. Jej perličkou bola časť, kde sme museli prisahať, že budeme žiakov sexty oslovovať „lord“ a „madam“ alebo im budeme držať miesto v rade na obed. Následne nás rozdelili do dvoch skupín: imatri a kulácia a mohli sme prejsť na hry.

Prvou, tzv.  zahrievacou súťažou večera, bola hra ,,Ruky-nohy”. Zaujímavé bolo posledné zadanie: traja žiaci mali za zemi nechať spolu dve ruky a dve nohy. No… dotyční sa trochu potrápili. Pokračovali rôzne hry, no pre mňa najzaujímavejšie boli tance: chivava a belgický tanec.

Po všetkých aktivitách, ktoré skončili 15:10 v prospech skupiny  imatri, nám rozdali zlatých oskarov a začala sa diskotéka.

Bol to nezabudnuteľný večer, na ktorý budú mnohí z nás ešte dlho spomínať. Preto SRDEČNE ĎAKUJEME SEXTE a jej triednej pani profesorke Mgr. Ľudmile Hrubej za krásne strávené chvíle a za skvelé dobroty, ktoré pre nás pripravili. Keď raz my budeme chystať imatrikuláciu, máme v sexte úžasný vzor.

Za primánov – Miška Filipeková

Powered by WordPress | Designed by: seo company | Thanks to seo services, seo company and seo company